Sista avsnittet.

Efter att mitt hjärta for till jobbet för en timma sedan tittade jag på Svt-play. Sista avsnittet av den fantastiska serien Any human heart. Otroligt bra serie och väldigt starkt sistaavsnitt. Eftersom serien är baserad på en bok med samma namn blir det till att läsa den.
Apropå läsa och bra så läste jag ett väldigt bra reportage i senaste Ordfront-tidningen. Handlade om Fukushima, väldigt fina bilder av Erik Abel.
Nu ska jag strax fara iväg till Karlskoga och jobba. Men det är bara i dag. Sedan är det en rad andra planer som ligger i startgroparna. Nu närmast ska jag i morgon börja en veckas vikariat på Kumlanytt. Jag ska vara "redaktör" typ, se till att det skrivs nyheter och att praktikanterna har saker att göra. Ska bli väldigt roligt.
För övrigt är det lite otrevligt väder ute, skulle gärna vilja ha lite vår. Här kommer två bilder från ett dimmigt Paris:

Gnäll

I dag är en sån dag då inte så mycket fungerar.
Min internetbank vill inte fungera. Min telefon vill inte fungera. Min hjärna vill inte fungera.
Mer spännande än så här blir det inte. Ska försöka orka ut på en springtur. Sedan borde jag ta tag i både lite bokföring, bildredigering och artikel-skrivande. Jadå.
Den här killen gillade inte heller läget när Kristinehamn fick pisk av ett lag som jag inte kommer ihåg men det va nog ingen höjdare. Tog bilden i januari tror jag.

Förresten. såg att de förlorade mot Skara.
Ps. Min underbara flickvän gör livet så bra trots alla motgångar.

Surfs up!

Fan, i dag blev jag så sugen att surfa. Typ åka till Biaritz. När jag var i Australien surfade jag flera gånger om dagen ett tag. Bodde i ett hus vid stranden. Gick upp surfade, åt frukost, surfade lite, åt lunch, skrev lite, surfade lite till och chillade.
Har inga schyssta vågsurfbilder men gjorde ett bildspel andra advent förra året om en kille som Kite-surfar på Möckeln: http://www.nwt.se/karlskoga-degerfors/article1016414.ece

Här är två bilder från bildspelet:


Fredag!

Jadå då har jag inte bloggat på ett tag. Har varit fullt upp och galet så klart.
Jobbat i Karlskoga. Skrev bland annat om en spionhärva, eller ja kanske inte en spionhärva men ändå http://www.nwt.se/karlskoga-degerfors/article1060756.ece de andra två tillhörande artiklarna är länkade. Egetnligen tycker jag det bara är så töntigt att det ska gå åt så mycket resurser bara för att lite kids och nassar tjabblar.
Gjorde många andra roliga jobb också men palla skriva, de finna i papperstidningen.
Nu lyssnar vi på Thåström, läste att han ligger etta på albumlistan. Läste också att Knivderby äntligen skrivit på och ska göra skiva som kommer snart, sjukt pepp!
Igår kväll lyssnade jag inte på så hård och häftig musik. Då var jag ute och sprang och lyssnade på nittiotalshiphop. Sjukt tungt. Sprang fett långt också. Galet skönt.
Nu ska vi snart äta något gott sen ska jag glida över till Fredrik där Nöten också kommer hänga. Tess ska ut på finkonsert.
en bild på en cool kille när han hängde i Kumla


Tisdag

I dag har jag åkt tåg. Varit på en intervju och åkt hem igen. Det gick snabbt. Vi får se hur det gick. Hängde lite med Nöten och Fredrik. Fett med lite kvällshäng så att det lix inte bara blir jobba och sova. Lätt att man itne använder kvällarna såhär på vintern när det är kallt och mörkt.
Nu sitter tess och jag och kollar på top model.
Lägger upp en gammal bild på hhf, bilden är straight från kameran utan retusch:

I morgon ska jag upp tidigt och åka till Karlskoga och jobba. Godnatt!

Tess

Jag har studerat topmodel och i fredags sa jag saker som smajs och look fierce.
Efteråt slarvade jag med retuscheringen, vi kan låtsas att jag inte vill råka överarbeta bilden.


Måndag

I dag har varit en måndag med lite opepp. Fast egentligen har det varit en bra dag. Var på en springtur, åt lunch med Tess och hade ett möte med Sune om ett eventuellt reportageprojekt.
Har ätit två jättestora jordnötskakor i dag, Tess har bakat, sjukt goda.
Förra veckan träffade jag en stark kvinna:

Som ni ser är bilden lite halvkonstig. Det är för att det är ett urklipp ur en större bild på flera personer. Här kommer den som var tänkt som huvudbild:

Det handlar i alla fall om knark och sånt. Otrevliga grejer. Fick ett mejl från Liselott att texten blev fin, då blev jag väldigt glad. Är alltid nojjigt att man ska göra någon besviken när personen öppnar sig.
Nu ska jag nog diska lite. Tess är på jobbet så det är väldigt tyst i lägenheten. Snart ska jag också åka ut på ett jobb och då blir det ännu tystare.

På resa!

Alltså innan jag skriver det jag tänkte skriva måste jag bara skriva om HÄNDELSEN!. KÄRLEKEN är allt! Händelsen är såklart Ranelid! med sin Ranelidska vann han plats i Melodifestivalen. Johan jublade i tv-soffan. Fatta vilken renässansmänniska han är! Han kan fan allt, skriva böcker, sparka fotboll och rappa i mellon. Underbart.
Nu till det andra.
I dag vaknade jag i en annan stad. Det känns konstigt. Ovant, jag stannar mest hemma annars.
Ett tag reste jag ganska mycket. Jag kände mig väldigt rastlös. Pallade inte stanna på en plats särskilt länge. Paradoxalt nog tyckte jag inte heller då om att resa. Jag gjorde det mest för att jag inte kunde inte göra det. Tänkt själv, hur fräsch är det att sova i buskar, på golv och regniga tågstationer? Nej precis, det suger. Jag gillar att kunna duscha och framförallt gillar jag det Ranelid gillar, alltså inte fotboll utan Kärlek.
Det var lix det som fattades. Utan kärlek är det inte lätt att sitta still.
Hursom har det varit väldigt trevligt i Göteborg. Åt räckmacka och drack en öl och killen som serverade pratade göteborska, asså fatta vad exotiskt! Dessutom är Johan och Jessica alldeles underbara och det är synd att de har den dåliga vanan att oftast vara väldigt långt bort.
När jag kommer hem ska jag pussas, det är inte ett dugg exotiskt men ändå tusen gånger underbart! (ja läser ni den här bloggen kommer ni få stå ut med att jag fortsätter att tjata, men så enkelt är det, kärleken är störst).
Här kommer en bild från när jag var på ett äventyr i Marocko, nej den ville inte ladda upp sig, jag provar med en annan bild. Den här är från Sarajevo, FK Sarajevo tvingas spela för full tomma läktare efter dödsvåld från huliganer. Gubben på bilden kommer snart bli bortjagad av polis som försöker få mig att radera alla mina bilder på kameran men jag raderade någrastycken och den här blev kvar:


Men vadå

Asså skoja inte råkade radera hela inlägget. Det var ett avundsjukt klagande på fotografer på vissa fotobloggar. Fotografer som tar bilder som ser ut så här:

Det är ett okej KORT (observera ordvalet). Men det är inte svårt att ta. Visst det är en trevlig komposition men och? Det krävs lix inte något att ta det här snapshotet.
Nej nu måste jag jobba istället, synd att förra bloggposten försvann innan jag hann publicera.
PS. Bilden föreställer Björn med sin dotter Tora

Hej dagboken

I dag har jag inga smartare reflektioner att dela med mig av. Har inte ens sprungit så kan itne skriva om det.
Åt precis en galet god mat och igår åt jag en ännu godare.
I dag har jag intervjuat thugs and momas, kind of. Det blir ett lagom snaskigt rep.
Här kommer två bilder från i sommras när jag var på KT. Just nu längtar jag efter sommaren. Det ena är från en simtävling och det andra från när politiker skulle chilla med ungdomar i Degerfors.

Men kär ju!

Min älskade flickvän är så sjukt romantisk och fin och har lagt upp en bild på mig i sin blogg. Snart ska vi gå på restaurang, det ska bli mysigt. Här är en bild från när vi inte bodde ihop men jag tror det var varmt och sommar, gött! PS. jag älskar dig Tess

Uppföljning (på gnället och springandet)

Läste precis lite i Gaffa medan jag dricker lite gott vin och äter ett kex med ost. När jag bläddrat förbi artikeln om Laleh så läser jag en annan om någon kille, vet inte vem han är men till saken, det var hon Ametist som skrivit. Har mest bara hört henne på radio förut och tycker hon har en tjatig röst, den faller mig inte i smaken. Men jävlar vad hon skriver, det flyter på av bara satan, sjukt fint språk. Jag blir lite avundsjuk.
I dag sprang jag igen, tyvärr var det inte lika vår-igt som förra gången. I stället var det galet mycket snö, blä. Men ändå, sjukt vackert att springa över vita fält och fall med islossning, allt upplyst av en diffad skymningssol trots att det var förrmiddag. Kan jag skriva så egentligen? blir det inte lite töntigt? Jag har svårt att hitta det där språket jag jagar. Jag är mycket för det enkla och kräks på klyschor ändå vill jag att det inte ska bli torrt.
Jag tycker om Håkan Nessers språk.
I dag var jag en sväng på Skattis för lite info. På andra bloggar har jag sett att dylika ärenden ofta illustreras av en bild på typ några pennor och några fakturor med blurrade namn. Så blir det inte i dag. Överhuvudtaget så känner jag att det är väldigt lite av de här ljusa bilderna med människor som har ögon där kontrasterna är dragna så att de lyser typ alldeles blått, eller grön, eller ja ni fattar.
Snart ska vi på restaurang, tjing tjing.

Här är en bild där Malin och hennes pojkvän äter (lite kärlekstema på i dag lix), den är från när jag precis hade köpt min 5d, som jag sålde förra året när jag behövde cash. Det var en bra kamera.


Jag, Jag, och tidningens reporter

Tjenis!
I dag har jag surfat runt på andra bloggar för att se vad man ska skriva. Hittills har det mest varit någon slags internetdagbok och det känns ju inte så fett att läsa. Efter morgonens research kan jag konstatera att många skriver om att mde tränat (vilket jag redan skrivit om) och att många tar bilder på mat alternativt typ en promenad i motljus. Eftersom jag inte har någon mat eller promenad att bjuda på så kör jag nog en hockeybild i stället. Men det kommer längre ner i inlägget.
Nu tänkte jag faktiskt bryta ny mark och skriva ett inlägg som faktiskt handlar om något.
I går läste jag en artikel om Laleh i Gaffa. Vill bara börja med att säga att jag tycker Gaffa är en sjukt fet tidning. Väldigt värd, speciellt om man jämför med många andra gratismagasin som går att plocka upp ute i landet.
I allafall i texten om Laleh börjar skribenten med att ägna kanske första fjärdedelen av artikeln att skriva hur han känner när han är på väg till intervjun. Hallå vad är grejen! klart jag fattar att han är nervös men palla läsa det, jag vill läsa om Laleh. Det här tycker jag är ett fenomen som alldeles för ofta förekommer framförallt i personporträtt men också i andra featureartiklar. Jag är absolut inte emot att skribenten är synlig i texten, det är ju ändå skribentens tolkning av verkligheten som man får läsa om. Kanske säger det något om personen hur han bemöter reportern, kanske ger det stämning att skribenten beskriver intryck via sig själv. Men när det inte tillför och bara tar upp en massa plats blir jag lack.
Det här JAG-fenomenet är besläktat med "tidningens reporter", "tidningen" kan i det här fallet bytas ut mot en valfri tidning. Utrycket används ofta i stället för att skriva jag, man skriver alltså om sig själv i tredjeperson. Hur mongo känns inte det? Tyvärr känns det som att det ibland går inflation på det här. Som sagt, det finns alltid undantag och ibland kanske det funkar men rent generellt, NEJ.
Ja det var morgonens reflektion, nu ska jag gå ner och ta ut tvätten ur maskinen (nu blev det lite dagbok igen).
Här kommer en hockeybild Kumla-Grästorp:


Springkillen

I dag gick Tess upp tidigt och jag gick upp ganska tidigt. Hon har tenta snart så det var plugg all day för henne. Därför tänkte jag att det var läge att jobba åtminstone en liten stund. Skrev en artikel och cyklade iväg och plåtade en exteriörbild som jag inte alls vet om jag ska använda.
Nu sitter jag och lurar fram ett rubrikförslag till artikeln men det går trögt.
Fast det är nog inte jobbandet som är grejen, utan lite mer att det gick så jävla bra att springa. Sprang både längre och snabbare än jag brukar. Tror det har med det fina vädret att göra men hoppas att träningen börjar ge lite resultat. Siktar på att springa en halvmara nu till våren så måste ju toppa formen lite om det ska bli en okej tid.
Såg förresten att det låg uppe en artikel jag skrev i fredags. Handlar om en man som inte alls tycker att revolution i Syrien är en bra grej. Han oroar sig för att det inte ska bli så fett för en del efter revolutionen och då lever han hellre i diktatur. Klart spännande att höra även om diktatur inte låter så roligt. Känns i alla fall som att man alltid måste vara så försiktig när man skriver sådant här så att det inte blir konstigt efteråt. http://nwt.se/karlskoga-degerfors/article1054161.ece

Nu är Tess och tränar men snart kommer hon hem så då ska vi käka lite. Här är en bild på henne.

Still blogging

Nu hade jag nästan trillat av. Men jag fortsätter blogga. Eftersom jag inte blogga igår kan jag berätta vad jag gjorde, jag hade väldigt fullt upp. Var på Karlskoga tidning och körde i hundra hela dagen, sjukt roligt, men sjukt jobbigt.
Jobbigaste var nog när jag fick veta på telefon att räddningstjänsten höll på och eldade upp ett skjul för att testa en ny brandbil. Full fart iväg, jag ville ju inte att det skulle hinna brinna mer. Jag var så snabb att jag glömde mina handskar, något jag verkligen fick ångra.
När jag kom dit hade de nämligen inte börjat, tog typ tre kvart innan de ens tände på. Och när de väl tände på gjorde de det inte ordentligt. De gjorde småbrasor inne i skjulet som de släckte och tände. Allt jag fick var lite rök som pyste ut samtidigt som mina förfrusna fingrar höll på att ramla av innan jag var tvungen att hasta tillbaka till redaktionen för en intervju.

Sedan när jag äntligen kom hem på kvällen hade Tess lagat underbar mat och vi hade fredagsmys och kollade på Skavlan. Vi blev båda upprörda, Tess skrev ett blogginlägg på sin blogg om det, gå in och läs translucent.webblogg.se.
I dag har vi ätit stekt potatis med stekta ärtor, sjukt gott, såg receptet på tv och kan verkligen rekomendera det.
Nu har jag precis gjort en telefonintervju om hård musik och Tess åka med hennes familj på kalas.

Dag 2

Ja jag har nästan slutat blogga men tänkte att jag borde hinna med ytterligare ett inlägg innan jag far vidare.
Satt nyss och tittade på lyxfällan och funderar på att köpa lite nya prylar. Men för att få mer plats i fotogarderoben tänkte jag slumpa bort den här schyssta kameran på blocket.

I dag har jag annars varit duktig och fixat ordning på alla papper, fakturor och annat viktigt som borde sitta i samma pärm. Nu sitter allt i samma pärm, gud så duktig jag är. Dessutom har jag varit på ett segt jobbmöte, men givande, bokade in några jobb jag ska göra inom en snar framtid.
Nu ska jag hasta iväg och hämta Fredrik, vi ska till universitetet. Där ska vi sända lite ball studentradio.
Tjing pling!

Nytt försök!

Hej bloggvänner!
I dag gör jag ett nytt försök att börja blogga. Förut har jag alltid tröttnat efter någon vecka. Men efter att ha tjatat lite med fotografen Saxin före lunch bestämde jag mig. I dag ska bli dagen då jag både försöker jobba heltid (nåja, kanske 75procent i alla fall, det är så skönt med sovmorgon) och börjar blogga. Jag ska bli en i "blogg-tjejernas-klubb).
Här är en bild från igår. Artikeln finns att läsa på Kumlanytt.

Men nu ska jag inte blogga mer, måste ju försöka jobba lite också. Ska ringa och boka en intervju sedan är det dax för kaffe.
Tja.

RSS 2.0