Mördarveckan

Sådär, nu har jag äntligen överlevt mördarveckan, sju dagar i sträck på KT. Jag fick en legogubbe i present av Per som belöning. Jag blev glad. Nu ska jag vara ledig i en vecka. Skönt. Men ´här kommer tv¨bilder från helgen, den ena som borde hamnat på ettan och den andra som faktiskt hamnade på ettan.
Den ena föreställer en farfar och ett barnbarn som heter våfflor. Skulle göra ett knäck på våffelstugen och alla horder av våffelsugna besökare som skulle vara där. Tyvärr var de inte där. De enda som var där var de här två grabbarna så det var tur att jag efter lite tjat fick ta bild på dem.


Det här är däremot bilden som hamnade på ettan. Den hade liksom mer nyhetsanknytning. Gustav Deindoff blev årets lysmask och kastar slängkyssar till publiken.

Förövrigt måste jag nog säga att den mest rafflande texten jag skrev handlade om en hjort som fastnat i ett rep på golfbanan.
Förutom att jobba var Tess och jag och kollade på Thåström på lördagskvällen. Såg att den fick fem stjärnor av NA, jag och Tess håller inte riktigt med och ni kan läsa en recension på hennes blogg.

Fredag - jag är kär

Nu är det fredag, tyvärr betyder det inte snart helg för min del, ska jobba i helgen. Hemma ligger Tess och är sjuk, synd om henne och känns extra jobbigt att åka iväg på morgonen.
Det blev lite dåligt med bilder i bloggen. Är inte ute och rör på mig så mycket, sitter mest på kontoret och skriver. Vikarierar för kultur-Benny som har semester. För att arbetet ska fortsätta i hans anda har jag på mig en brun kavaj och stationerar mig i hans kontor. Kontoret går här på tidningen under namnet "återvinningscentralen" eller "förrådet". Jag tycker det är väldigt mysigt men jag måste erkänna att jag ännu inte lärt mig hitta i systemet med papper.


Utkast: Mars 21, 2012

Det här började jag skriva i går:
Onsdag. I dag är det superfint väder ute. Tess ska hänga med Igor och fortsätta skriva på sin C-uppsats. Tycker det är fett ballt, någon
Sedan tog det slut, det hände annat. Men här kommer i alla fall bilden, en anonym bild på två tjejer som slutat på transcom som jag hade turen att hitta.


Frukost-like a cop

Igår var jag på Transcom, de erbjöd mig jobb. Jag tackade nej och gjorde min intervju istället. De som jobbar där säger att det är "inte världens roligaste jobb". Kommer förhoppningsvis bli lite insändare på det.
Nu sitter jag och taggar upp inför arbetsdagen, misstänker att det kommer bli en hel del jobb, inte mycket ordinariepersonal här i dag.
En sak som är bra med tisdagar är dock att det är frukostdag. Nackdelen med frukostmöte är att det tar tid från själva jobbandet. Ungefär så kanske poliserna i Västerås resonerade när de fick påbackning från chefen. Jag hoppas dock att både jag och poliserna blir mer effektiva under dagen efter frukost. Dessutom pratar vi i bland om riktigt intressanta saker på frukosten.


In i kaklet

Nu sitter jag och har lunch på KT/KK. Det här är sista veckan jag gör på Karlskoga tidning, eller kuriren om man vill kalla den så. Känns både roligt att jobba men också lite synd att lämna.
Tänkte att jag skulle lägga upp en bild om dagen från jobb jag gjort dagen innan. Men eftersom dagens bilder inte gått i tidningen än kör jag en bild som jag tog för några veckor sedan. Det var en man som blivit påkörd av en bil dagen innan. Ett typiskt snabbjobb eftersom han hade bråttom till en personlig tillställning.


Tjejbilder

Här kommer två tjejbilder.
Det är tjejbilder i den mening att de ibland används för att porträttera tjejer (men för att göra det mer spännande så är jag på en av bilderna).
Den första bilden är på Tess och det är jag som tagit den. Men den skulle också kunna va på någon annan tjej i något magasin eller blogg. Kanske skulle det kunna vara en författare eller politiker. Hursomhelst så skulle det antagligen vara en kvinna. Dels eftersom det är väldigt mjuka "kvinnliga" färger. Dels eftersom det är taget snett uppifrån med ett käckt leende. Hur ofta ser man killar porträtteras så? inte jätteofta i alla fall.


Den andra bilden är på mig och tess har tagit den. Det är jag, men jag är porträtterad så som bland annat blogg-girls ofta gör. Det är samma lite "kvinnligt" mjuka ljus. Men här har bilden väldigt låg mättnad och kontrast. Eftersom det inte är en vän kvinna utan en kille kan det nästan kännas lite "mjäkigt"? speciellt kombinerad med det försiktiga leendet. Men gud så oskuldsfull jag skulle kunna sett ut om jag var en kvinna?
Nu kanske jag har helt fel i det jag hittar på. Men det är ändå kul att ta sig en funderare.

Sådär, slut på trestegsraket!

Del två, Igor

Det här är del två i trestegsraketen som jag skrev om i inlägget innan. Den här gången bjuds det på en bildbomb.
Här kommer bilder på en skön snubbe, han brukar kallas för Iggy pop och är precis så charmig som han ser ut att vara.

Ja, i dag var alltså dagen då min blogg blev en hundblogg. I morgon kommer det bli genustalk med fokus på bildspråk, eller egentligen kommer jag bara ta upp två vanligt förekommande exempel, men ändå, det är bra att tjata om det så man vet om det lix.

Barn, och sen kommer det mer

Tjaba!
I dag börjar jag en trestegsraket. Förutom det här inlägget kommer jag nämligen i kväll skriva två inlägg till. De kommer att tidsinställas så att de publiceras i morgon och på lördag.
Det här inlägget kommer som synes handla om barn. Nästa kommer bli en bildbomb. Jag och Tess hängde nämligen med en riktigt skön lirare i går som jag inte kunde låta bli att fotografera. Honom kommer ni få titta på i morgon.
Slutligen på lördag så tänkte jag skriva lite om det här med genus i bildspråk. Jag ska lägga upp två tjejbilder, jippi!
Men som jag nyss sa, barn.
Jag har hållit kurs i "barnfotografering för föräldralediga" och i dag var sista gången. Det har varit roligt men något kaosartat bitvis, barn har ju en förmåga att låta en del och inte gärna sitta still i tre timmar.
Sista gången fick eleverna prova att fotografera i en enkel hemstudio. Jag hoppas de tyckte det var roligt. Efteråt skulle jag ta en grubbild på barnen. Inget barn hade tyvärr lust att vara där föräldrarna ville för bilden. Ungefär såhär kaosigt blev det:
Fast egentligen var det väl mer eller mindre lika kaosigt varje gång.
Här är en bild som jag klippte ur stöket som varade i kanske fyra sekunder innan föräldrarna gav upp idén med gruppfoto.

Utan bild

Här kommer ett inlägg utan bild.
Min snygga och snabba flickvän var precis ute och sprang en sväng. Fint väder och jag är väldigt avis på henne.
Själv håller jag på och snörvlar sönder, min kropp fattar inte att den har fått hela TVÅ sjukdagar, dags att bli frisk nu.

Monday, workday

Helgen har varit underbar. Helt galet mysig med min galna och mysiga sambo.
Tyvärr har jag blivit ruskigt sjuk. Tur i oturen så jobbar jag hemma vid datorn i dag. Ska skriva två feta texter, göra ut ett gång bilder och skicka några fakturor.
Här kommer en bild som inte kommer med i repet men som är lite frän.

Kontor med havsutsikt

Varför har bilden i inlägget innan ett rejält färgstick när den är uppladdad på bloggen? Vet inte men så blev det i alla fall när jag laddade upp den.
Nu sitter jag och dricker ett glas rött. Har tittat på mellon och ätit chips. Tess är på party.
Tidigare på dagen så har vi glassat i solen. Det var sjukt värt och varmt, t-shirt och natur lix. Sedan har vi ätit god mat såklart, helgmys.
Snart kommer Tess hem från festligheterna, mellon är ju lix slut. Här kommer en bild på fredrik:

Onsdag

Innan jag börjar vill jag bara säga, jag tror inte att imponerad stavas med n. Tess påpekade stavningen i förra inlägget. Jag skämdes lite men nu är det ur världen hoppas jag.
I dag gick jag upp tidigt för Tess skulle jobba tidigt. Jag ska snart åka till jobbet också men redan nu har jag hunnit kolla på tv, läsa och framförallt lura fram några schyssta idéer.

Läste några foto-tidningar i går. Ser att ett tips som ofta kommer är typ "bryt mot reglerna, luta på horisonten för att få en frän effekt". Alltså tusan va töntigt jag oftast tycker att det är när folk lutar på kamera och det blir snett och vint, inte konstnärligt, inte häftigt utan töntigt.
När jag ändå är igång och gnäller, fasta objektiv. Alltså ja jag gillar fasta objektiv, de är ofta snorigt skarpa men man får inte låsa sig. Pratade med en polare som täntke uppgradera till 5 mk111 och tänkte slänga med sin zoom när han säljer mk11, för att han ändå bara tänkte använda fasta. Okej, fasta är som sagt fräna men samtidigt är det jävligt smidigt att ha en zoom. Måste erkänna att jag på senaste nästan bara har använt zoom, det är så smidigt att slippa byta hela tiden.
Här kommer en bild som är tagen med ett zoomobjektiv.

Pölsan

just så heter boken som jag läser nu. Av idolen Torgny Lindgren. Otrolig bok, otroligt språk. Jag blir så imponerad hur vissa författare kan ha ett så fängslande språk. Det får mig att typ vilja läsa böcker istället för att skriva blogg.
Fast egentligen läser jag inte så många böcker just nu. Det är fullt upp med jobbjobbjobb. Väldigt roligt det med.
Knegar på då och då på KT. Är som jag tidigare berättat en del på Kumlanytt. Sedan har jag ytterligare en hög med pågående projekt som är olika aktiva men som jag inte berättat om.
Förra veckan började jag som fotolärare på Medborgarskolan. Kursen heter fotografera ditt barn- en kurs för föräldrarlediga. Fatta, ett gäng morsor och ett gäng skrikande småkids. Kul jul, men barnen var duktiga och morsorna lika så. Det är faktiskt fett kul att undervisa.
Sedan är det en glad nyhet. Jag håller på att lägga ner frilansverksamheten. Japp det är sant, i den krångligabranschen som kallas bilder och bokstäver har jag rävat till mig en tillsvidareanställning. I början av april kommer jag att kunna titulera mig staff photographer om jag skulle vilja prata engelska för att få det att låta lite fränt. Eller i alla fall tror jag att det blir så om jag skulle översätta det.
Här är en bild från Marocko förförra året. Taget när en teatergrupp satte upp en pjäs om båtflyktingar.

RSS 2.0